Зачіска -  це   волосся  укладене   в   певну   форму  із

застосуванням різних видів укладання, завивки, різноманітних стрижок.

Мода- це те, що в певний час найпоширеніше, тобто користується найбільшою популярністю й визнанням більшості.

Моделювання- творчий процес створення форми зачіски на натуральному волоссі, або парику шляхом використання стрижки, укладки, фарбування, завивки.

Ритм- повторювальний тип змін у зачісці.

Форма- це загальний контур зачіски, видимий під будь-яким кутом зору.

Пропорції це співвідношення елементів зачіски. Нюанс це відношення однорідних елементів, схожих між собою.

Контраст це відношення з яскраво вираженою нерівністю порівнюваних однорідних елементів.

 

Хід уроку.

1. Організаційна частина.

·        Перевірка наявності учнів.

·        Перевірка підготовки учнів до уроку.

 2. Повідомлення теми, цілей та задач уроку.

·        Показ слайд - шоу «Зачіски із косичок».

 Слово вчителя.

 Переглянувши ці прекрасні зачіски із косичок, я думаю, що ви зрозуміли про що ми сьогодні будемо говорити. Тема нашого уроку - «Зачіска на основі косичок». Ми з вами познайомимося із історією коси, актуальністю цих зачісок на сьогоднішній день та розглянемо технологію виконання зачіски на основі косичок. Епіграфом уроку є народна приказка «Гарна коса-дівоча краса».

3. Мотивація навчальної діяльності учнів. Коси – відмінний спосіб, щоб створити свій оригінальний, неповторний образ. Жінка з косичками ніколи не залишається непоміченою, вона сміливо висловлює своє Я оточуючим. Зачіски з косичками – це завжди красиво, модно і стильно.

4. Актуалізація опорних знань учнів. Перш ніж ми перейдемо до вивчення нової теми, давайте згадаємо пройдений матеріал по темі «Модельні зачіски».

 5. Засвоєння нового матеріалу.

 Слово вчителя. Зачіски із косичок - це завжди красиво, модно і стильно. Плетіння із волосся залишається актуальним трендом і цього року. Ви добре знаєте, що косички в залежності від способу плетіння бувають різних видів. Давайте згадаємо з вами , які косички бувають. Очікувана відповідь. Косички бувають: звичайні , складно плетені, колосок, напівколосок, мережана, рибячий хвіст, батіг, косичка пшеничка, французька коса, афрокосички, дреди, брейди тощо. Особливу увагу в моді 2013 року зачісок на довге волосся заслуговує плетіння і зачіски із косичок. Натуральна недбалість цінується стилістами цього року понад усе. Тільки такі косички надають образу природність і кокетство. Але все ж таки кожна людина вибирає зачіску з косичками за своїм смаком. Зачіски із косичок добре зарекомендували себе і в повсякденному житті і для урочистостей. Особливо популярні сьогодні коса «риб’ячий хвіст» та «колосок» набік.

 







Коментарі

  1. Самый большой секрет парикмахеров это те составы и средства которыми они работают, хотя профессиональная косметика для волос оказывается есть в продаже

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Тестові завдання перукаря 2 класу.